dimecres, 1 de febrer del 2012

Els productes de les abelles

Nois i noies, recordeu que avui hem parlat de diferents productes de les abelles. 
Fem memòria:

Jalea real: És una substància segregada per les abelles obreres que serveix com aliment a totes les larves durant els primers tres dies de vida. Únicament l’abella reina i les larves d’abella reina s’alimenten sempre d’aquesta substància. És una massa viscosa d’un suau color groc i saber àcid. 

Mel: És un fluid dolç i viscós produït per les abelles i   d'altres insectes a partir del nèctar de les flors. El gust i color d'aquesta substància és determinat pel tipus de flors de les que se'n recull el nèctar. El sabor varia en funció de la font de nèctar: la mel de taronger, d'esbarzer i de gerd.
 


Cera: És la substància secretada per l'abella usada per la construcció dels seus ruscs.
Pol·len: Els grans de pol·len són les cèl·lules sexuals masculines de les plantes amb flor. Juntament amb el nèctar de les flors són l’aliment de les abelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada