dimecres, 18 de gener del 2012

Diferents tipus d'abelles!

En un rusc hi ha tres classes d’abelles: l’abella reina, l’abellot i l’abella obrera.

L’abella reina: és la mare de la colònia. Pon fins a mil ous al dia i pot viure de quatre a cinc anys. És més grossa i llarga que les altres abelles.
L’abella reina és el cap de la colònia. Quan és jove fa les mateixes tasques que les obreres. Més tard, només es dedicarà únicament a la reproducció.
Transmet les seves ordres per l’olor d’una glàndula, que atreu a les obreres i els indica, per exemple, si s’han de preparar o no les cel·les reials.
Les abelles obreres crien una reina en tres ocasions: en primer lloc, si l’actual reina és vella; en segon, quan la reina s’ha mort i ha deixat òrfena la colònia; i finalment, quan el rusc està superpoblat i la reina està a punt de sortir amb l’eixam per fundar una nova colònia.

L’abella obrera: llevat de la reina i dels abellots, totes les abelles del rusc són obreres.
La seva tasca és variada segons l'edat. Primer fa tasques de neteja, més tard anar a recollir el pol·len i el nèctar, fabricar la mel, alimentar les cries, els abellots i la reina, vigilar, fabricar cel·les,... és a dir, és molt treballadora. En un rusc hi ha milers de petites abelles obreres.
Les obreres són femelles, però no poden pondre ous. Les obreres poden viure des de 40 dies fins a 6 mesos. És la més petita de totes les abelles. 

L’abellot: (en castellà s'anomena "zángano") Els abellots són els mascles de les abelles. La seva feina és aparellar-se amb la reina perquè aquesta pugui pondre ous. No treballa com les obreres i si aquestes no els donen menjar, són capaços de morir. 
Una vegada han fecundat la reina ja no són útils i moren. Els abellots viuen uns 50 dies i són més amples que les altre abelles.

5 comentaris:

  1. HOLA SÓC L'ARIANA. M'AGRADA MOLT TOT EL QUE ES DIU DE LES ABELLES. SÓN INSECTES PERILLOSOS, QUE FAN UNA MEL MOLT BONA. PETONETS, ARIANA.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ariana!! Et felicito per participar!! m'alegro moltissim que usagradiel treballque estem fent, segur que aprendreu molt i més si continueu amb el blog i participant a la classe!! petons!!

      Elimina
  2. HOLA SOC L'AINHOA I M'AGRADAT MOLT TOT EL QUE ESTEM APRENENT:LA REPRODUCCIO,ELS PASSOS DE LES ABELLES ES A DIR,1r ES UN OU,2n LA LARVA PRIMERA I DESPRES LA SEGONA LARVA I DESPRES LA NIMFA I PER ULTIM ES COMBERTEIX EN ABELLA ADULTA.ADEU PETONETS AINHOA.ESTIC APRENENT MOLT I ESPERO QUE ELS ALTRES TAMBE

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ainhoa!! molt bé, puc comprovar que tens ben après les dases des de l'ou fins a l'abella adulta!! Segueix mirant el blog i segur que descobreixes coses noves!! petons

      Elimina
  3. sou una puta merda de treball dediqueuse a fer algo de profit i no merdes

    ResponElimina