dimecres, 1 de febrer del 2012

L'apicultor


L’apicultor és un ramader d’abelles.
L’apicultor dóna a les abelles un lloc on viure,(el rusc), l’aliment i té cura de la seva salut.

Amb l'arribada de la primavera, l'apicultor és quan més feina té i més cura ha de tenir de les seves abelles. La primavera és l’estació de l’any en la que floreixen les flors, i per tant quan les abelles van en busca del seu aliment.
A mesura que les abelles treballen, les bresques de cera es van omplint de mel. L'apicultor ha de decidir en quin moment vol recollir la mel, seguint atentament les floracions de les plantes.

L'apicultor precisa d'eines per ajudar-se en el seu treball.
A continuació podeu veure algunes eines que s'utilitzaven fa un temps i que encara poden fer o fan el seu ús actualment:

1.- El fumador.
Serveix per tirar fum a les abelles mentre l’apicultor està treballant en el rusc i així les abelles no el molestin.


 2.- Ganivet (desoperculador): Serveix per treure la capa de cera que cobreix les cel·les dels quadres que estan plenes de mel.
 






3.- Extractor: és un aparell que serveix per extreure la mel.
 4.- Raspall: quan l'apicultor obre la caixa per extreure la mel ho ha de fer amb molta cura per no ferir les abelles. Serveix per treure la mel de sobre les bresques.




5.- Protector: és una vestimenta especial que serveix per protegir-se de les possibles picades de les abelles en el moment de treballar en el rusc.
 

 

7 comentaris:

  1. ja as publicat lo de el apicultors

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si!! ho penjo sempre el mateix dia que treballem una cosa nova!! Si Ainhoa així ho has pogut mirar per aquí ja que has hagut de marxar abans i a sota està l'altre feina que no has pogut fer. A més, demà, en principi, penjaré l'altre feina que no has pogut fer i uns videos!! Fins demà!!

      Elimina
    2. HOLA LAURA! SÓC L'ARIANA. ACABO DE VEURE ELS VIDEOS I M'HA AGRADAT MOLT L'ÚLTIM SOBRE LES ABELLES. FINS DEMÀ, ARIANA.

      Elimina
    3. Hola Ariana!! Que bé que t'hagi agradat, amb els videos s'aprenen moltes coses!

      Elimina
  2. QUE INTERESANT COM NO VAIG ESTAR A CLASSE AQUELL DIA DONS AIXI O PUC MIRAR P'EL BLOG

    ResponElimina
    Respostes
    1. si ainhoa si son iteresants saps perque perque aprens moltes coses

      Elimina